29-го серпня стартує новий парламент.

ІРИНА ГЕРАЩЕНКО: “ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ” У ВЕРХОВНІЙ РАДІ ЗАЙМАЄ КОНСТРУКТИВНУ ПОЗИЦІЮ ЩОДО ПИТАНЬ, ЯКІ СТОСУЮТЬСЯ ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄС ТА НАТО

Пріоритетом «Європейської Солідарності» у парламенті буде забезпечення реалізації курсу європейської та євроатлантичної інтеграції, – про це, на засіданні підготовчої депутатської групи, заявила перший заступник голови Верховної Ради, кандидат у народні депутати України Ірина Геращенко.

«Наша політична сила – «Європейська Солідарність» – займає конструктивну позицію щодо всіх питань, які мають стосуватися пріоритету Верховної Ради дев’ятого скликання. В першу чергу, це інтеграція до ЄС та НАТО і виконавче забезпечення угоди про Асоціацію і співробітництво з НАТО», – сказала парламентар.

«Європейська Солідарність» закликала обговорити не лише технічні питання проведення урочистого засідання, а й зосередитись на порядку денному першого пленарного засідання і визначити базові пріоритети роботи, – наголосила Ірина Геращенко.

«Ми пропонуємо, щоб окрім питань, які вже визначено, ми обговорили порядок денний першого засідання. Хочемо подякувати Президенту Зеленському за те що перший закон, який він підписав, був про технічні регламенти, адже це євроінтеграційний закон. І нагадуємо, що серед законопроектів, які вже прийняті у першому читанні, є кілька важливих євроінтеграційних законів, пропонуємо поставити в порядок денний вже у вересні, зокрема закон про військові звання.

Ми хотіли би побачити програму, яка існує у провладної партії, на кшталт Коаліційної угоди, для того, щоб чітко зрозуміти ту платформу, на якій буде формуватися позиція більшості і уряду. Цей документ важливий для того, щоб всі розуміли пріоритети влади», – сказала політик.