Від об’єднання партій «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» та УДАР Закарпаття лише виграє

Сьогодні у Києві відбувся з’їзд, на якому об’єдналися дві потужні політичні сили – «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» та УДАР. Головою партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» обрано Віталія Кличка. На Закарпатті ж структуру очолює народний депутат України Валерій Пацкан. В Ужгороді – народний депутат Роберт Горват. Першим у списку кандидатів в облраду на виборах 25 жовтня стане чинний голова ОДА Геннадій Москаль.

«Коли об’єднуються дві правоцентристські демократичні сили навколо плану реформ, проєвропейських ініціатив – це правильна стратегія для країни. Це дасть можливість виступити єдиним фронтом і побороти олігархат, корупцію, популізм. Натомість з’являться реальні шанси досягти спільної мети – нової влади на місцях, а значить – якісно нової України. Ми мусимо берегти цю єдність, адже ворог прагне якраз протилежного – розвалити країну на шматочки і знищити остаточно. Маємо бути солідарними. Від цього виграє і Закарпаття, і Україна в цілому. Це унеможливить реванш старих сил, проти яких так рішуче виступив Майдан. Наші двері завжди відкриті для людей, які представляють громадськість, волонтерську спільноту області. Головне завдання зараз – привести до влади чесних, незаангажованих людей – тих, хто гідно представлятиме інтереси громади в радах», – сказав голова Закарпатської територіальної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» Валерій Пацкан.

Те, що від об’єднання цих політичних сил область лише виграє, – підтверджує і голова секретаріату партії на Закарпатті Андрій Риба. «Закарпатська команда УДАРу завжди була потужною і в закарпатській громаді асоціюється з принциповістю і чесністю. Ми ніколи не зраджували ідеалам, не підводили своїх виборців, завжди виконували обіцянки. Тепер всі ті здобутки, котрі ми вже маємо, обов’язково перенесемо в президентську партію. Крім активістів-ударівців у закарпатську “Солідарність” – БПП” входять нові люди, які після Революції Гідності віддали свої голоси за Петра Порошенка і підтримують його політику”, – прокоментував Андрій Риба.

Сьогодні партійці повністю включилися у передвиборчу роботу. За словами голови секретаріату Закарпатської територіальної організації партії “Солідарність” – Блок Петра Порошенка” Андрія Риби, оскільки українці вже обрали нового Президента і парламент, лишилося оновити місцеві ради. “Насправді на наше з вами життя більше впливає не та велика політика, яка робиться у Києві, а маленькі персони в кожному населеному пункті, котрі представляють наші інтереси в органах місцевої влади. Від того, як мислитимуть і як працюватимуть ці люди, залежить добробут кожного закарпатця”, – наголосив він.

До речі, після виборів 25 жовтня кількість депутатів Закарпатської обласної ради зменшиться. Якщо зараз їх – 108, то буде – 64. Щодо міських та сільських рад, то там кількість обранців залежатиме від кількості виборців у окрузі. Наприклад, в Ужгородській міській раді після виборів буде не, як раніше, 62 депутати, а лише 36.

DSC_0120 _KOS3959 _KOS4261