ОФІЦІЙНА ЗАЯВА З ПРИВОДУ ПСУВАННЯ ПАРТІЙНИХ БІЛБОРДІВ

Впродовж минулих вихідних, коли більшість людей відпочивала після важкого робочого тижня, якась компанія мукачівців розвинула бурхливу діяльність та зіпсувала всі 10 білбордів, які розмістила в місті Закарпатська обласна організація партії «Солідарність – Блок Петра Порошенка».

Білборди зіпсували не звичайні мукачівці. Вони заклеювалися професійними наклеювальниками. Витрати на дорогу поліграфію, якою заклеїли щити, звичайний мешканець міста теж собі не дозволить. Тобто цілком очевидно, що це не «прояв народного обурення діями політичної сили», як намагаються подати інцидент окремі ЗМІ. Йдеться про чітко продуману й проведену провокацію. Нагадаю, що подібний інцидент трапився не вперше. Навесні так само були зіпсовані білборди, якими ми закликали небайдужих закарпатців приєднатися до нашої політичної сили.

Зрозуміло, ми не можемо назвати замовників даної провокації, бо не маємо доказів. Але, враховуючи, кому в області партія «Солідарність» стала найбільшою кісткою в горлі, хто в нашому регіоні найсильніше ображений на Президента України (а, відповідно, й на всіх його представників), яка політична сила болюче переживає втрату контролю над областю і прагне повернути його за будь-яку ціну, здогадатися імя замовника не так вже й складно.

Не торкаючись моральності даного вчинку, зауважимо, що це – злочин. Зіпсована власність партії, поширено наклепницьку інформацію. Навесні ми навіть не зверталися до правоохоронців, усвідомлюючи, що це нічого не дасть. Прогінорували б міліцію й у нинішньому інциденті, усвідомлюючи, що в Мукачеві винних не знайдуть ніколи. Однак нині на Закарпатті новий керівник міліції, який переведений у наш край, щоб навести порядок та повернути міліції втрачену репутацію. Сподіваємося, він зверне увагу на цей випадок і докладе всіх зусиль, щоб розшукати порушників. Міліція повинна забезпечити порядок як на виборах, так і впродовж передвиборної кампанії, щоб забезпечити рівні можливості для всіх учасників виборів. Водночас боротьба має відбуватися законними методами. Псування білбордів опонента законним методом не назвеш ніяк.

Прес-служба Закарпатської обласної

організації політичної партії «Солідарність – Блок Петра Порошенка»

білборд3 білборд1 білборд2 білборди