У Хусті дівчата доводитимуть, що вони не слабші за хлопців

2 серпня вперше на майдані Незалежності міста Хуст відбудеться видовищне спортивне дійство: масштабні змагання зі Street workout.

У чемпіонаті візьмуть участь понад 50 спортсменів-воркаутерів з усього Закарпаття, а також Львова, Дрогобича та Дніпропетровська. Свою майстерність та фізичну підготовку на переносних турніках та снарядах на рівні з юнаками демонструватимуть і дівчата.

За словами організатора заходу – керівника місцевого спортивного руху Андрія Штефуци, для гостей проводитимуть конкурси, де кожен охочий зможе випробувати себе на силу та витривалість, отримавши натомість заохочуючий приз. Загалом на спортсменів чекатиме яскрава атмосфера, позитивний настрій, купа призів та чудовий музичний супровід.

“Дуже важливо у час сучасних технологій, що молодь не забуває про спорт. Адже попри всі спокуси сьогодення спорт все ж таки залишається першим основним чинником міцного здоров’я. І особливо тішить те, що саме у нашому славному місті з’являються нові його види. Молодь прагне вдосконалюватися, а наше завдання – всіляко підтримувати ці ініціативи”, – зазначив один із спонсорів змагань голова Хустської районної організації партії “Солідарність” – Блок Петра Порошенка” Олександр Бордей.

Змагання проходитимуть в три етапи: віджимання з додатковою вагою 48 кг, підтягування з додатковою вагою 32 кг та силовий фрістайл.

Початок змагань о 16.00 год.

Довідка. Street workout — (укр. “вуличне тренування”) — це масовий рух, заснований на заняттях фізичною культурою із застосуванням тренувального обладнання в громадських місцях, таких, як шкільні двори, парки, спортивні майданчики в міській забудові. Включає тренування на турніку, брусах, яке відбувається на свіжому пові